
Yahudi yerleşimcilerden onlarcası bu sabah (23 Kasım Çarşamba) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.
Quds Press Haber Ajansı’nın görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, işgal güçleri bu sabah yerel saatle 7:30’da El-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’nın avlusuna girerek Yahudi yerleşimcilerin yapacağı baskın için önlem aldı.
Görgü tanıkları, 36 Yahudi yerleşimcinin küçük gruplar halinde El-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girdiklerini, avlunun çeşitli bölgelerinde dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıktıklarını söyledi.
Baskın sırasında Mescid-i Aksa’nın avlusunda Yahudi yerleşimcilere rehberler tarafından sözde heykel hakkında bilgi verildiği ifade edildi.
Mescid-i Aksa’yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölme planları yapan işgal yönetiminin teşvikiyle Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerin baskınlar için genelde cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ettiği bildirildi.
