
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın Siyasi ve Uluslar arası Araştırmalar Bürosu tarafından bu yıl haziran ayında 2. uluslararası silahsızlanma ve yayılmayı önleme toplantısı Tahran’da yapılacak.
Söz konusu toplantının ilki geçen yıl nükleer silahsızlanma hedefini ilerletmek amacıyla dünyanın 60 ülkesinden siyasiler ve uzmanların katılımıyla yapıldı.
İkinci toplantı, nükleer doktorini incelemek ve bunun uluslar arası günün şartlarıyla uyuşmaması ve nükleer silahsızlanma konusunda ülkelerin taahhütleri gibi eksenlerle yapılacak.
Toplantının bir diğer eksenini, nükleer silahsızlanma ilkelerini gerçekleştirmek ve kitle imha silahlarını imha etmek için belirli öneriler ve somut girişimler, kitle imha ve nükleer silahsızlanma konusunda mevcut sorunların incelenmesi oluşturuyor.
