HaberlerLatin Amerika

21. yüzyıl Latin Amerika için yeni bir başlangıçtır

Latin Amerika’nın bütünleşmesinin ve değişim hareketinin hiçbir kimse tarafından durdurulamayacağını söyleyen Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, “Biz geleceğe kararlılıkla ilerleyen bir bölge, bir halk ve koca bir kıtayız” dedi.

Latin Amerika ve Karayip Devletleri Topluluğu’nun (CELAC) doğum belgesinin imzalanmasına atfen yaptığı açıklamada Correa şunları söyledi:

“Biz , farklı uluslardan oluşmuş dev gibi bir halkız ve bir daha yalnız kalmamak üzere birleşik yolumuzu çizmiş bulunuyoruz”.

Quito Büyükşehir Belediye Konseyi kuruluşunun 477. yıldönümü için yapılan törende konuşan Başkan, Yurttaş Devrimi olarak adlandırdığı hareket tarafından sosyal yardım çalışmalarına yaklaşık iki milyar dolar yatırım yapıldığını söyledi.

Zaten çok fazla zaman kaybettiklerini ve daha fazla zaman kaybetme lükslerinin olmadığını söyleyen Correa, “Anavatanımız için yeni bir çağdayız. Yeni Ekvador’u inşa etmek için bir an bile duracak vaktimiz yok” dedi.

“Biz özgürlük, sevinç, dayanışma, güvenli bir yaşam ve ortak bir gelecek inşa ediyoruz. Henüz varolmayan ama Quito halkının rüyalarının gerçekle buluştuğu ideal bir şehir inşa ediyoruz” diyen Correa, Simon Bolivar’ı anarak barış ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bir Büyük Anayurt hayalinin taşıyıcıları olduklarını söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 03 Ağustos 2026 (68) içerik yüklenmiştir.