HaberlerİranOrtadoğu

29 Nisan Milli Fars Körfezi Günü

İran’ın Umman eski Büyükelçisi Rahimi, Milli Fars Körfezi Günü münasebetiyle düzenlenen bir oturumda Fars Körfezi adının saptırılmasının İngilizlerin sömürüye dayalı siyasetlerinden kaynaklandığını vurguladı.

İran’ın Maskat eski Büyükelçisi Murtaza Rahimi, Milli Fars Körfezi Günü münasebetiyle Dışişleri Bakanlığı Siyasi-Uluslararası İncelemeler Bürosunda düzenlenen bir yuvarlak masa toplantısında yaptığı konuşmada bugünün (29 Nisan) Fars Körfezi bölgesinin ilk işgalcileri olan Portekizlerin bu bölgeden atıldıkları günün yıl dönümü olduğunu hatırlatarak “Bugün işte bu yüzden Meclis tarafından Milli Fars Körfezi Günü olarak adlandırıldı” dedi.

Rahimi daha sonra günümüzde hiç kimsenin Fars Körfezinin Fars olduğu konusunda kuşkusunun olmadığını belirterek “Bu husus, bölgedeki Arap ülke liderlerinin resmi açıklamalarında da defalarce dile getirilmiştir” diye vurguladı.

Rahimi açıklamalarının devamında Fars Körfezi adının bir dönem saptırıldığını da hatırlatarak, bunun İngilizlerin sömürüye dayalı, bölücü siyasetlerinden kaynaklandığının altını çizdi.

Başa dön tuşu
Bugün 19 Temmuz 2026 (12) içerik yüklenmiştir.