HaberlerİranOrtadoğu

9 Dey İran milletinin Hüseyni kıyamı çağrıştıran bir hamasetidir

İran İslami şura meclisi başkanı, İran milletinin H.Ş 9 Dey 1388 de Velayet ve inkılabı korumada Hüseyinvari iradesinin bir kısmını yabancı düşmanlar ve gaflet içindeki yerlilere gösterdiğini belirtti.

İran İslami şura melcesi başkanı Ali Laricani, bugün Meclisin açık toplantısında hazreti İsa Mesih’in veladet yıl dönümünü münasebetiyle tebriklerini belirterek İran milletinin son 34 yıl boyunca batının çirkin emperyalist yüzüyle karşılaştığını belirtti.

Laricani,batının sert yüzüne İslam, inkılap ve millete karşı Aşura gününde imam Hüseyin AS matemine katılanlara hakaret edilip inkılap ve halk değerleriyle dalga geçilip halkın duygularını zedeleyecek kadar ileri giden acemi hareketine tanık olunduğunu söyledi.

İran İslami şura meclisi başkanı günümüzde de düşmanın yeni edebiyat ve taleplerle başka komplolar düşündüğü ancak dikkatli bir şekilde onların hilelerinin ortaya çıkarılması gerektiği İran milletinin ise bu alanda son derece dikkatli ve bilinçli olduğunu söyledi.

Bilindiği üzere 9 Dey 1388 de bazı gafil insanların Aşura gününde imam Hüseyin matemine katılanlara saldırıp kargaşa çıkarmaya çalışmasının ardından İran genelinde halk kendi iradesiyle sokağa çıkarak nizam düşmanları ve yerli komploculara karşı nefretlerini belirterek rahmetli imam Humeyni’nin ilkeleri ve Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney’le biat yenilediler.

Başa dön tuşu
Bugün 01 Temmuz 2026 (1) içerik yüklenmiştir.