DünyaHaberlerİranLatin AmerikaOrtadoğu

İran ve Venezüela : Uluslararası hegemonya yenilmiştir

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve Venuzuela Cumhurbaşkanı Hugo Chavez, telefon görüşmesinde, uluslar arası hegemonya iktidarının yıkıldığını ve yenildiğini belirttiler.

Ahmedinejad ve Chavez, İran ve Venuzuela halkı bir siperde, tam zafere ulaşmak için ve tüm milletlere yönelik tehditler yok oluncaya kadar hegemonyaya karşı mücadelesini sürdüreceklerini belirttiler.

Görüşmede Ahmedinejad, hegemonya güçlerin giderek zayıfladığına işaret ederek şöyle konuştu: “ABD yeni Başkanı değişim sloganıyla iktidara geldi ancak Siyonist ve hegemonya liderlerin böyle bir şeye izin vermeyecek. Venuzuela, Chavez döneminde ilerleyip gelişti ve halkı da onur ve bağımsızlık içinde yaşıyor.”
Ahmedinejad ayrıca Chavez, Venuzuela hükümeti ve milleti için de sağlık ve başarılar dileğinde bulundu.

Görüşmede Chavez de İslami devrim zaferinin 30. Yıl dönümünü kutlayarak İran’ın bugün milletlere hizmet eden barışçıl bir güce dönüştüğünü de vurguladı.

Başa dön tuşu
Bugün 12 Haziran 2026 (35) içerik yüklenmiştir.