
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın Arap ve Afrika Dairesi Başkan yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Türkiye ve Suriye arasında sınır olaylarının yaşanmasından sonra iki tarafı sağduyuya davet etti.
Abdullahiyan, Şam ve Ankara arasındaki sınır gerilimine işaret ederek “İran, tarafları, konuyu detaylı incelemeye ve bölge düşmanlarının hedeflerini dikkate almaya davet ediyor. Bölgede sorumsuz silahlı grupların, teröristlerin ve aşırı grupların varlığını ve bölge düşmanlarının planlarını da göz önüne almaları gerekiyor” dedi.
Olayda ölenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Abdullahiyan “Türkiye ve Suriye toprak bütünlüğünün korunması ve sağduyulu davranmaları, huzurun sağlanması yönündeki ilk önemli adımdır. Bölge güvenliği Suriye çevresindeki sınırların kontrolüne bağlıdır. Kahire ve New York müzakerelerinde de bu önemli konu üzerinde vurgu yapıldı” dedi.
