FilistinHaberlerOrtadoğu

Batı Şeria’da tutuklular serbest bırakılmamıştır

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Siyasi Birim liderlerinden Re’fet Nasif, Ramallah yönetiminin Batı Yaka’da tutuklu olan Hamas mensuplarından bazılarını serbest bıraktığına dair çıkan haberleri yalanladı.

Nasif dün (17 Şubat Salı) yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi: “Abbas’a bağlı güçler zindanlardaki bir tek siyasi tutukluyu bile serbest bırakmadılar. Tersine son iki günde tutuklulara yenilerini eklediler. Bu güçler son 24 saat içinde 10 Hamas mensubunu daha tutukladılar.”

Nasif, başkanlığı bitmiş olan Abbas’a bağlı güçlerin, bu kritik süreçte Hamas mensubu birçok kişiyi sorgu için güvenlik merkezlerine çağırıp, buralarda kendilerine insanlık dışı muamelelerde bulundukları gibi, bazılarına da ağır işkenceler yaptıklarını söyledi.

Batı Yaka’da Hamas ile Fetih arasında yapılan görüşmelere de değinen Nasif şöyle dedi: “Buradaki görüşmelerin yapısal bir boyutu yok. Her iki hareketin önde gelen bazı şahsiyetleri, Kahire’de sürmekte olan barış görüşmelerine katkı sağlamak amacıyla bir araya geldiler.”

Başa dön tuşu
Bugün 30 Eylül 2026 (30) içerik yüklenmiştir.