FilistinHaberlerOrtadoğu

Ocak ayında Kahire’de Kudüs’e destek için büyük bir konferans düzenlenecek

Mısır Vakıflar Bakanlığı’na bağlı İslami İşler Yüksek Konseyi, başkent Kahire’de “Kudüs’ün Bugünü ve Geleceği” adıyla büyük bir uluslararası konferans düzenlemeye hazırlanıyor.

Mısır’ın ev sahipliği yapacağı konferansta, Siyonist işgal rejiminin işgal altındaki Kudüs kentinde işlediği ihlaller ile Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın Yahudileştirilmesi faaliyetlerinin ele alınacağı bildirildi.

İslami İşler Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Dr. Salah Sultan, dün akşam (17 Ekim Çarşamba) Konsey’in yıllık kongresiyle ilgili hazırlıkları görüşmek üzere El-Ezher Şeyhi Dr. Ahmed Et-Tayyib ile bir araya geldi.

Salah Sultan, görüşme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşme sırasında El-Ezher Şeyhi Dr. Ahmed Et-Tayyib’in Mevlid-i Şerif kutlamaları çerçevesinde Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin desteğiyle Ocak ayında “Kudüs’ün Bugünü ve Geleceği” adıyla düzenlenecek uluslararası konferansın şeref başkanı olmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Haziran 2026 (12) içerik yüklenmiştir.