HaberlerİranKafkasyaOrtadoğu

Ermenistan cumhurbaşkanı, İran ile her alanda işbirliğini geliştirmek istediklerini söyledi

Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Serkisyan, İran İslam cumhuriyetiyle her alanda işbirliğini geliştirmek istediklerini söyledi.

Ermenistan cumhurbaşkanlığı basın bürosundan yapılan açıklamada, Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Serkisyan’ın, Erivan’da temaslarda bulunan İran enerji bakanı Mecid Namcu ve beraberindeki heyeti kabulünde, Ermenistan hükümeti ve halkının, İran İslam cumhuriyetiyle ekonomik ve siyasi her alanda işbirliğini geliştirmek istediğini söylediği belirtildi.

Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Serkisyan İran ve Ermenistan karma ekonomik komisyonun, iki ülke arasında ticari ilişkileri ve işbirliğinin geliştirilmesinde önemli sorumluluklar üstlendiğini hatırlatarak, bu işbirliğinin geliştirilmesi, iki ülke arasında ortak sınırı da oluşturan Aras nehri üzerinde elektrik santrali yapılmasıyla sonuçlanacağını söyledi.

İran enerji bakanı Mecid Namcu da bu kabul de, İran ve Ermenistan karma ekonomik işbirliği komisyonu oturumunun başarıyla düzenlendiğini ve bu oturumlarda, önemli sonuçların alındığını dile getirdi.

İran enerji bakanı Mecid Nacmu, karma ekonomik komisyonun, ikili işbirliğini geliştirecek her türlü anlaşmayı uygulamaya koyacağını söyledi.

İran enerji bakanı Mecid Namcu, iki ülke karma ekonomik komisyonu 11. oturumuna katılmak amacıyla bir heyet başkanlığında Çarşamba günü Erivan’a gitmişti.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.