
İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Habibullah Seyyari, İran ordusunun dış bağımlılıktan kurtulduğunu söyledi.
Seyyari, İranlı uzmanların, savunma alanında akla gelebilecek her türlü teçhizatın tasarım, üretim, tamir ve muhafazası alanında yeterli olduğunu ve bu alanda İran’ın dışa bağımlılıktan kurtulduğunu söyledi.
Tahran’da düzenlenen Uluslar arası Haber Ajansları ve Medya Fuarı’nı ziyareti kulisinde açıklamada bulunan Seyyari, İran ordusunun düşmanların İran’a yönelik muhtemel saldırısını anında saldırganı pişman edecek şekilde cevap verecek güçte olduğunu söyledi.
İran deniz kuvvetlerinin uluslar arası serbest sularda başarılı bir şekilde görevini sürdürdüğüne de dikkat çeken Seyyari, İran’ın bu alandaki güçlü konumunun çok önemli olduğunu kaydetti.
