AfrikaFilistinHaberlerOrtadoğu

Mısır, Gazze’ye yönelik saldırıların sürmesine izin vermeyecektir

Mısır’da Müslüman Kardeşler cemaatinin siyasi partisi olan Özgürlük ve Adalet Partisi siyonist işgal devletinin, Hamas’ın askerî kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları’nın komutanı Ahmed el-Ca’beri başta olmak üzere dokuz Filistinlinin şehit edilmesine en az kırk Filistinlinin de yaralanmasına neden olan saldırılarına şiddetle tepki göstererek Mısır’ın Gazze’ye yönelik saldırıların devam etmesine izin vermeyeceğini ifade etti.

Açıklamada işgal devletinin gerçekleştirdiği bu cinayet ve saldırıların bütün Arap dünyasını ve İslâm âlemini harekete geçirmesi gerektiği vurgulanarak siyonist işgal hükümetinin bütün bu saldırıları kendi içindeki siyasi kavgasının bir kartı olarak kullanmayı planladığını dile getirdi.

Açıklamada işgal hükümetinin yeniden cinayetler stratejisine geri dönmesinin bölgede istikrar sağlanmasını istemediğinin bir göstergesi olduğuna dikkat çekildi.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (12) içerik yüklenmiştir.