AsyaAvrupaFilistinHaberlerOrtadoğu

Gazze imarı konferansı katılımcıları Filistin halkını temsil etmiyor

Filistin hükümeti, son vahşi savaşın ardından yerle bir olan Gazze’nin imarı için yapılacak her türlü girişimi memnuniyetle karşılayacaklarını belirterek, bu tür girişim ve konferanslara Filistin halkının asıl temsilcilerinin davet edilmesi gerektiğini söyledi.

Başbakan İsmail Heniyye’nin siyasi danışması Dr. Yusuf Rezka, el-Beyan Enformasyon Merkezi’ne dün (01 Mart Pazar) yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Filistin hükümeti Mısır’ın Şermu’ş-Şeyh şehrinde Gazze’nin imarı için yapılan konferansı memnuniyetle karşılıyor. Ancak konferansı düzenleyenler, konferansa Selam Feyyad’ı davet etmekle yanlış adres seçtiler. Zira Selam Feyyad Filistin halkını değil, Amerika ve uluslar arası çevrelerin iradesini temsil ediyor. O, Batı Yaka’da olduğu gibi Gazze’de hatta Fetih hareketinde bile istenmeyen bir adamdır.”

Bu konferansı düzenleyenlerin Filistin halkını temsil eden Filistin meclis üyelerini davet etmesi gerektiğini belirten Rezka, “Çünkü Filistin iktidarının asıl sahipleri bunlardır. Gazze savaşında düşmana karşı duran, savaşı fiili olarak yaşayan Filistin hükümetiyle Filistin direnişini hesaba katmadan Gazze’de imar olmaz.” dedi.

Solana ve bazı Avrupa ülkelerinin Amerika ve Avrupa’nın temsilcisi durumunda olan Abbas’a meylettiklerini söyleyen Heniyye’nin siyasi danışmanı Rezka, Filistin halkının ise başka bir iradeye sahip olduğunu ve demokratik yollarla iş başına gelen şimdiki hükümeti oluşturduğunu söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.