
Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle’nin, bugün korsan İsrail’e gideceği bildirildi.
Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Andreas Peschke, Westerwelle;nin bu akşam Tel Aviv’de korsan İsrailli mevkidaşı Avigdor Liebermann ile görüşeceğini ifade etti.
Peschke, Westerwelle’nin yarın da korsan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Savunma Bakanı Ehud Barak ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşme yapmasının planlandığını bildirdi.
İsrail’in Gazze saldırısıyla ortaya çıkan gerginliğe dikkati çeken Peschke, olayların tırmanmaması için her şeyin yapılması gerektiği, bunun ön şartının da ateşkesin sağlanması olduğunu belirtti.
Peschke, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un bu yöndeki çabalarını da desteklediklerini kaydetti.
Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert de, Merkel’in Netenyahu’yu ve Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi arayarak endişelerini dile getirdiğini belirtti.
Seibert, olayların tırmanmasının nedeni olarak, Gazze’den İsrail’e ateş açılmasını göstererek, İsrail’in kendi halkını koruma hakkı bulunduğunu yineledi.
