
Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Filistin direnişinin kazandığı zaferin ardından Gazze Şeridi’ne kara operasyonu düzenleme düşüncesinin tamamen ortadan kalktığını belirtti. Heniyye, Gazze’nin Filistin direnişinin halkıyla bütünleşmesi sayesinde yenilmesi zor hale geldiğini ifade etti.
Heniyye, bugün (22 Kasım Perşembe) Filistin halkı ile Arap ve İslam ülkeleri halklarına hitaben yaptığı konuşmada, kazanılan zaferin Kudüs’ün işgalden kurtulması ve tüm Filistin toprakları üzerinde başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması yolunda atılan önemli bir adım olduğunu söyledi.
“Dökülmüş Kurşun” operasyonunda Filistin halkının saldırılar karşısında aldığı yaralara rağmen teslim bayrağını çekmediğini ve “Bulut Sütunu” operasyonunda ise büyük bir kahramanlık örneği sergilediğini ifade eden Heniyye, Filistin halkının direnişiyle gurur duyduğunu dile getirdi
“Tüm direniş gruplarını anlaşmaya saygı göstermeye davet ediyorum” şeklinde konuşan Heniyye, arabuluculuk çalışmaları ve gösterdiği çaba yüzünden Mısır’a da teşekkür etti.
Heniyye, “İşgal rejimiyle varılan anlaşma çerçevesinde hükümet olarak insanlarımızı korumak gibi çok büyük bir sorumluluğumuz var” dedi.
Heniyye, kazanılan zaferi Şeyh Ahmed Yasin, Fethi Şikaki, Ebu Ali Mustafa ve Ahmed El-Caberi’nin ruhlarına hediye ettiklerini söyledi.
