
Siyonist işgal rejimi Savaş Bakanı Ehud Barak, sürpriz bir açıklama yaparak siyaseti tamamen bıraktığını ve 22 Ocak’ta yapılacak erken seçimlere katılmama kararı aldığını söyledi.
İşgal rejiminde Siyonist politikacılar işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda başarısız olmasından sorumlu tutulurlarken, koalisyon hükümetinde Savaş Bakanı olarak yer alan İşçi Partisi lideri Ehud Barak siyaseti bıraktığını duyurdu.
Barak, bugün (26 Kasım Pazartesi) düzenlediği basın toplantısında, 2013 seçimlerinde aday olmayacağını ancak seçimlere kadar görevinin başında kalacağını bildirdi.
Ehud Barak, siyasete dönüp dönmeyeceği sorusuna ise “Hayır siyasete dönmeyeceğim. Artık yazmak ve hayattan zevk almak istiyorum” diyerek cevap verdi.
Siyonist Savaş Bakanı Ehud Barak’ın istifası, işgal rejiminde politikacıların ve milletvekillerinin, basın-yayın organlarının dünyanın en güçlü ordularından biri olduğu söylenen Siyonist işgal ordusunun Gazze Şeridi’nde Filistin direnişine karşı yenilmesine yönelik ağır eleştirilerinin ardından geldi.
Siyonist işgal rejiminde 1991-1995 yılları arasında genelkurmay başkanlığı, 1995-1996 yıllarında dışişleri bakanlığı, 1999-2001 yılları arasında ise başbakanlık yapan Ehud Barak, 2007’den bu yana da savaş bakanlığı görevini yürütüyor.
