
İran İslami şura meclis dış siyaset ve milli güvenlik komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi, Fas’ın İran İslam cumhuriyetine karşı tavrının incelendiğini söyledi.
İslami Şura meclisi dış siyaset ve ulusal güvenlik komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi, Fas yönetiminin, İran’la siyasi ilişkilerini kesmesine işaretle “Fas yönetimi, yaptığı yanlışlığı ivedilikle telafi yoluna gitmelidir. Tahran, Rabat yönetiminin kararını incelemektedir” diye konuştu.
Burucerdi açıklamasında; Rabat’ın, Tahran’la ilişkilerini kesmesinin büyük bir hata olduğunu hatırlatarak, Fas yönetiminin ileri sürdükleri gerekçelerin hiç bir tutarlı ve haklı yanının olmadığını söyledi.
Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Sudan devlet başkanı Ömer el Beşir hakkında verdiği karara da işaret eden Burucerdi, “İran, Sudan’ı bir İslam ülkesi olarak desteklemeyi sürdürecektir” dedi.
