
Siyonist işgal devletinde yayın yapan özel DixTv kanalı verdiği haberde, Siyonist yetkililerin Gazze’den atılacak olan füzelere karşı okulları korumak için füzelerin menziline giren bölgelerdeki okulların duvarlarına özel bir tabancayla plastik bir madde çekmeye başladıklarını, bu maddenin duvarlara isabet edecek olan füzelerin ilk darbesini kırabileceğine inanıldığını duyurdu.
Özel Yahudi kanalı haberin devamında işgal yönetiminin plastik madde çekilmiş duvarlar üzerinde yaptığı testlere de yer verdi. Yapılan testlerden birinde darbeden sonra duvarın dış kısmının zarar gördüğü, özel plastikle sıvanmış olan iç bölümlerin ise fazla zarar görmediği ve yıkılmadığı görülüyor. Siyonist yetkililer okulları korumak için kullanılan bu özel plastiğin en-Nakab çölünde bulunan Dimona nükleer tesislerinin duvarlarında da kullanıldığını ifade ettiler.
Siyonist işgal ordusu zaman zaman yaptığı açıklamalarda, başta Kassam Tugayları olmak üzere Filistin direniş gruplarının ellerindeki füzeleri geliştirdiğini, daha önce yaptıkları basit roketlerin aksine şu anda daha uzun menzilli ve daha etkili füzelere sahip olduklarını itiraf etmiş, işgal yönetimi Savaş Bakanı Ehud Barak da bu füzeleri durdurmanın imkânsız olduğunu söylemişti.
