
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mutteki, Kafkasya bölgesinde barış ve güvenliğin bölgede sürdürülebilir kalkınmanın ilk şartı olduğunu söyledi.
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serkisiyan ile bir araya gelen Mutteki, iki ülkenin gelişen ilişkilerine değinerek, İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerde kullanılan kapasitelerin gereken düzeyde olmadığını belirtti ve bu konuda daha fazla çaba harcayarak yeni projelere imza atılmasını beklediklerini belirtti.
Kafkasyada barış ve güvenliğin bölgede sürdürülebilir kalkınmanın ilk şartı olduğunu vurgulayan Mutteki, Karabağ münakaşasının çözümü için Ermeni ve Azeri kardeşlerine her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını kaydetti.
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serkisiyan da görüşmede ikili ilişkilerde en büyük hedeflerinin Karadeniz’i Fars körfezi ile birleştirmek olduğunu, bu bağlamda iki ülke arasında demiryolu inşaatının başlıca bir hedef sayıldığını ifade etti.
