HaberlerKuzey AmerikaLatin Amerika

Küba,Venezüela ve Bolivya’ya savaş kışkırtıcılığı yapılmamalıdır

Brezilya Cumhurbaşkanı Lula da Silva, önceki gün Amerikalı meslektaşı Barack Obama’yla görüşmesinde, ABD’yi Küba, Venezüella ve Bolivya’ya karşı savaş kışkırtıcılığı yapmaktan vazgeçmeye çağırdı.

Brezilya Cumhurbaşkanı “Luiz Inacio Lula da Silva”, önceki gün Beyaz Saray’da Amerikalı meslektaşı Barack Obama’yla gerçekleştirdiği görüşmesinde, Küba, Venezüella ve Bolivya’yı temsilen böyle bir talepte bulunurken ayrıca, ABD ile Latin Amerika ülkeleri arasında yeni münasebetler kurulmasını istedi.

Latin Amerika’dan ilk Cumhurbaşkanı olarak ABD Başkanı Obama’yı ziyaret eden Lula da Silva daha sonra bu görüşmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada ayrıca, Obama’ya, ABD’nin Latin Amerika’da uyuşturucu maddeyle uğraşmaktan da vazgeçip, bu alanla ilgili inisiyatifi bölge ülkelerine bırakması gerektiğini belirttiğini ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 14 Haziran 2026 (18) içerik yüklenmiştir.