
İran’ın tarihi İsfahan kenti ile İstanbul arasında uçak seferleri, isfahan’da düzenlenen törenle başladı.
İsfahan – İstanbul uçak seferlerinin başlaması için İran’a gelen Türk heyete hitaben konuşan İsfahan havaalanı başkanı Ali Kasımzade, İsfahan kenti İran’ın en önemli sanayi ve turizm merkezlerinden biri olduğunu belirtti.
Yeni uçak seferleri ile İran ve Türkiye milletleri de bir birine daha yakınlaşacağını ifade eden Kasımzade, bu işbirliği aynı zamanda iki ülkenin iktisadi, sosyal ve kültürel ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayacağını vurguladı.
Kasımzade yeni başlayan uçak seferleri ile birlikte Türkiye’nin turizm sektörü de dünyanın ilk yedi turistik kenti arasında yer alan İsfahan kentine açılmış olacağını kaydetti.
Kasımzade ayrıca THY genel müdürü aracılığı ile kardeş ve dost ülke Türkiye’ye her türlü teamüle hazır oldukları mesajı iletmek istediğini belirtti.
