FilistinHaberlerOrtadoğu

İşgal güçlerinin dün sabah gerçekleştirdiği baskınlarda 15 kişi tutuklandı

İşgal güçleri dün gece yarısından itibaren ve dün sabah (25 Aralık Salı) Batı Yaka bölgesinin değişik yerlerinde ve Kudüs’ün kenar semtlerinde gerçekleştirdiği baskınlarda en az 15 Filistinliyi tutukladı.

Yerel haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre siyonist işgal kuvvetleri Batı Yaka bölgesine yönelik baskınlarını gece geç saatlerden itibaren ve kalabalık askerî gruplarla başlattı. İşgal güçlerinin operasyonlarda muhtelif köylere ve kasabalara baskın düzenlediği, insanların uykuda olduğu saatlerde onlarca evi bastığı, ev ahalilerini şiddetli soğuk havada ve yarı çıplak vaziyette dışarı çıkmaya zorlayarak arama yaptığı, arama esnasında evlerin eşyalarının altını üstüne getirerek evleri tamamen darmadağın ettiği ve bu karıştırmalar esnasında eşyalara da büyük çapta zarar verdiği bildirildi. İşgal güçleri baskın yaptığı evlerde gerçekleştirdiği aramalardan sonra bazıları henüz çocuk yaşta olan 15 Filistinli genci tutuklayıp götürdü.

Kudüs’te ve Kudüs’e bağlı Ayzeriyye beldesinde tutuklananlardan şu ana kadar sadece Ahmed el-Aleviye ile Husam Şevket’in isimlerinin tespit edildiği bildirildi. Yine Kudüs’e bağlı İseviyye köyünden Mecdi Mahmud Mahmud, İhab Ubeyd ve Muhammed Kemâl Ubeyd adlı üç gencin tutuklandığı bildirildi.

İseviyye köyü son bir hafta içinde birçok baskına maruz kaldı ve bu baskınlarda şimdiye kadar en az 30 kişi tutuklandı. Gece geç ve sabah erken saatlerde düzenlenen baskınlarda evlerde geniş çaplı aramalar yapılarak büyük ölçüde maddi zarar verildi. İşgal güçleri aynı zamanda köyün giriş çıkışında araçları durdurarak aramalar yaptı. Düzenlenen baskınlar zaman zaman köy ahalisiyle işgalci saldırganlar arasında çatışmalara da neden oldu.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (27) içerik yüklenmiştir.