AvrupaFilistinHaberlerOrtadoğu

İngilizler, Filistin’le dayanışmaya büyük ilgi gösteriyor

İngiltere’de son zamanlarda özellikle de Gazze saldırılarından sonra, Filistin’e destek ve saldırganlığı kınamak için çok sayıda toplantı, miting, konferans ve büyük katılımlı programlar düzenleniyor.

İngiltere’de, Gazze savaşından sonra Filistin’e destek ve Gazze kuşatmasını kırmak için düzenlenen kültür programları, konferanslar, teknik seminerler ve atölye çalışmalarına halktan yoğun bir ilgi olduğu da gözleniyor.

Savaş karşıtı İngiliz eylemci Andrew bugün (22 Mart Pazar) “Bristol” şehrinde gerçekleştirilen bir toplantıdan sonra yaptığı açıklamada: “Biz bu konu ile alakalı birçok etkinlik ve program düzeliyoruz” dedi ve şunları ekledi: “Geçmişte olayları seyrediyorduk ama şimdi olayların bu şekilde devam etmemesi için etkinlikler düzenliyoruz.”

İngiltere’de yayın yapan “The Telegraph” gazetesi editörü Filistinli gazeteci Semih Habib ise “İngiltere’ye geldiğim günden bu yana ilk kez Filistin konusunda bu kadar çok şehirde bu kadar çok toplantıya katılıyor, bu kadar kalabalığa hitap ediyorum ve konferanslara koşturmaktan başka işlere vakit bulamıyorum.” dedi.

Son iki gün boyunca, birçok şehirde toplantı ve konferanslar düzenlendiğini; Londra’da iki üniversitede konferansa, Bristol şehrinde bir atölye çalışması ve video konferansına, bir kilisede düzenlenen Filistin konulu bir toplantıya katıldığını buralarda İsrail’in kuşatma ve saldırılarında yaşanan durumları, silahsız insanlara karşı işlenen katliamları anlatıp bilgi verdiğini belirten Habib, daha sonra Londra Kolejinde çok uluslu öğrenciler topluluğundan oluşan bir gruba ve daha sonra Huddersfield şehrinde “savaşı durdurun” ve “Filistinlilerle dayanışma” platformu tarafından düzenlenen toplantıya ve ertesi gün de Goldsmith üniversitesinde yapılan “Filistin halkının acılarını nasıl paylaşır ve onların yanında nasıl yer alırız” konulu bir toplantıya katıldığını dile getirdi.

Filistinli aktivist Rami Abduh ise “İngiltere de yapılan bu etkinlikler gösteriyor ki, Gazze kuşatması, abluka ve son vahşi saldırılar sonrasında Siyonistlerin otaya koymuş olduğu kamuoyu yanıltmaları ve yanlış haberler, Avrupa kamuoyu ve uluslararası kuruluşlar üzerinde farklı anlayış ve korkuların oluşmasına neden olmamış tam tersine Filistinlilerle yardımlaşma ve dayanışma isteğinin artmasına yol açmış.”

Abduh konuşmasında ayrıca şunları ekledi: “Avrupa devletleri Filistin konusunda bir enformasyon kirliliği yaşıyor. Bu ise işgalci Siyonistlerin dünya medyası üzerindeki etkisinden kaynaklanıyor. Ancak Avrupa’da yapılan bu etkinlikler gösteriyor ki Siyonistlerin bu konudaki palanları da tutmadı ve dünya kamuoyu Siyonistlerin saptırmalarını görmeye başladı. Ve bu tür etkinliklerin çok hızlı bir şekilde devam etmesi, daha çok çaba sarf edilmesi işgalcilerin yapmak istediği ve uygulamaya koymaya çalıştıkları oyunları daha da net bir şekilde ortaya çıkaracaktır.”

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (51) içerik yüklenmiştir.