HaberlerİranKuzey AmerikaOrtadoğu

İran savunma bakanı Kanadalı yetkililere sert tepki gösterdi

Kanadalı yetkililere sert tepki gösteren İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı Tuğgeneral Ahmed Vahidi, onların küstah açıklamalarının, bağımsızlık yanlısı milletlerin bu azmini kesinlikle azaltmayacağını söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı Tuğgeneral Ahmed Vahidi, Kanadalı yetkililerin, İslam Devrim Muhafızları Kudüs Birlikleri aleyhindeki sözlerini sert dille eleştirerek, onların küstah açıklamalarının, bağımsızlık yanlısı milletlerin bu azmini kesinlikle azaltmayacağını aksine daha da azimli kılacağını söyledi.

Vahidi, yaptığı açıklamasında, Kanadalı yetkililerin Kudüs Birlikleri aleyhindeki açıklamalarının bu güçlerin önemini azaltmayacağı gibi onların bu gibi yersiz ve asılsız açıklamalarının İslam devrimi mesajının yayılmasına da zarar veremeyeceğini kaydetti.

Kanadalı yetkililerin bugün tamamen Amerika ve siyonist İsrail’in siyasetlerini takip ettiğini belirten İran Savunma Bakanı, “Elbette bir ülkenin böylesine bütün şeref ve haysiyetini siyonist rejim için kaybetmesi esef vericidir” dedi.

Bakan Vahidi, Kanadalı yetkililerin, Amerika ve siyonist İsrail’in insanlık dışı siyasetlerinin takipçisi olmalarının Kanada’nın dünya genelinde konumuna da zarar vereceğini belirterek, “Kanadalı yetkililer için en iyi yol en kısa zamanda terör rejimi İsrail ile Amerika’nın siyasetlerinin takipçisi olmaktan vazgeçmektir” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 18 Ağustos 2026 (30) içerik yüklenmiştir.