FilistinHaberlerOrtadoğu

Mahmud Abbas’ın kararı siyonist rejim tarafından reddedildi

Irkçı İsrail rejiminin başbakanlık Bürosu tarafından yapılan açıklamada, Filistin özerk teşkilatı başkanı Mahmud Abbas’ın Filistin elçiliklerinde “Filistin devleti” tabelasının asılmasına ilişkin kararı reddetti.

Mahmud Abbas, yayınladığı karar bildirisinde, Filistinlilerin pasaportları, kimlik kartı ve otomobil mülkiyet belgelerinde ve pullar üzerinde “Filistin devleti” ambleminin kullanılması gerektiğini belirtti. Fakat Siyonist rejim bu kararın kabul edilemez olduğunu ileri sürdü.

Irkçı İsrail rejiminin başbakanlık Bürosu tarafından yapılan açıklamada ayrıca, Filistin devletinin sadece korsan rejim İsrail ile barış anlaşmaları ve Filistin’de çatışmaların durdurulmasından sonra kurulabileceği, Filistin özerk teşkilatı başkanı Mahmud Abbas’ın bu yöndeki kararının bir anlam ifade etmediğini iddia etti.

Mahmud Abbas, bu kararla Filistin devleti ve ülkesinin gündemde tutulmasını ve resmen tanınmasını sağlamak istiyor.

Başa dön tuşu
Bugün 13 Ağustos 2026 (22) içerik yüklenmiştir.