HaberlerİranOrtadoğuSuriye

Suriye’de serbest bırakılan İranlı rehineler bugün İran’a döndü

Suriye’de Ağustos 2012’de kaçırılan 48 İranlı ziyaretçi dün Suriye’de serbest bırakıldıktan sonra bugün Tahran’a döndü.

Bundan önce İran dışişleri bakanı yardımcısı Hasan Kaşkavi, serbest bırakılan 48 İranlı rehinenin, dün Suriye’nin başkenti Şam’da İran büyükelçisine teslim edildiğini açıklamıştı.

Suriye enformasyon bakanı yardımcısı Halef Miftah da yaptığı açıklamada, kaçırılan İranlı ziyaretçilerin serbest bırakılması için hiç bir pazarlık yapılmadığını, İranlı rehinelerin toplu bir çaba sarf edilmesi sonucu serbest bırakıldığını vurguladı.

İran dışişleri bakanlığı da dün akşam saatlerinde yayınladığı bildiride, İranlı rehinelerin serbest bırakılması ve yurda dönüşünü kutlayarak, bu süreçte büyük bir sabır örneği sergileyerek yetkililere yardımcı olan ailelere teşekkür etti.

İran dışişleri bakanlığı ayrıca kardeş ve dost ülke Suriye yönetimi ve yine Katar ve Türkiye’nin İranlı rehinelerin serbest bırakılması için sarf ettikleri çabalardan ötürü söz konusu ülkelerin yönetimlerine teşekkür etti.

Başa dön tuşu
Bugün 11 Haziran 2026 (31) içerik yüklenmiştir.