HaberlerİranOrtadoğu

Hüccetülislam Ehteri: Müslümanların gücü İslam medeniyetini ihya etmededir

Dünya Ehlibeyt Kurumu genel sekreteri Hüccetülislam Muhammed Hasan Ehteri, Müslümanlarının gücünün, İslam ülkelerinin İslam medeniyetini ihya etmeye döndüklerinde görüleceğini söyledi.

Dün Tahran’da Cuma namazından önce cemaate hitaben konuşan Ehteri, İslam inkılabı rehberinin, İslam ülkelerine, İslam medeniyetinin dünya genelinde ihya edilmesine dair teklifine temas ederek, Müslümanlar ve İslam ülkelerinin, İslam medeniyetine dönmelerinin tabii olarak Müslümanların gücünün de görülmesine vesile olacağını belirterek bu yolun uzun soluklu olduğunu ama kıymetli olduğunu söyledi.

Hüccetülislam Ehteri, Amerika’nın bölgeye yönelik düşmanlıklarına da temasla, dünya emperyalizminin özellikle de son asırlarda İslam ülkelerine yönelik sultasının arttığını kaydederek, “bugün İslam düşmanı dünya emperyalizminin farklı taktiklerle yine İslam ülkelerinde sultalarını arttırmak için çaba içinde olduklarını açıkça görmekteyiz” diye konuştu.

Dünya Ehlibeyt Kurumu genel sekreteri Hüccetülislam Muhammed Hasan Ehteri, Bahreyn cezaevlerinde, kadın, hemşire, doktor ve her türlü sağlık görevlisi başta olmak üzere halkın her kesiminin cezaevlerinde bulunduğuna da temas ederek, bunların çoğunun yalnızca kendi haklarını savunduklarının gerekçe gösterilerek cezaevlerinde bulunduğunu ama buna rağmen sözde insan haklarından dem vuran batılı ülkeler ve kuruluşlardan bu insanlık dışı girişime karşı her hangi bir tepkinin olmadığını ve bu durumun da batılıların insan hakları konusundaki iki yüzlü siyasetlerini gösterdiğini söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (63) içerik yüklenmiştir.