HaberlerKuzey Amerika

Beyaz Saray önünde Guantanamo protestosu yapıldı

Washington’da toplanan yüzlerce kişi, Amerikan yönetiminin esir üssü olan Guantanamo hapishanesini “kapatın” sloganları attı.

Amerikan yönetiminin esir üssü, Guantanamo hapishanesine tepkiler bitmek bilmiyor. ABD’nin başkenti Washington’da toplanan yüzlerce kişi, Guantanamo’nun kuruluşunun 10’uncu yıldönümünde, protesto gösterisi düzenledi.

Guantanamo hapishanesinin kapatılmasını isteyen yüzlerce Amerikalı, Beyaz Saray önünde toplandı.

İnsan hakları ve sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen gösteriye, Guantanamo’da tutulan mahkumların yakınları da katıldı.

Göstericilerden bir kısmı, mahkumları temsilen, turuncu renkte kıyafetler giyerek bir yürüyüş yaptı.

Bilindiği gibi uluslar arası insan hakları kuruluşları Amerika’yı, Guantanamoda’da tutsaklara insan hakları ihlali yapmakla suçlarken Amerika bu zamana kadar bu uyarıları dikkate almadı.

Başa dön tuşu
Bugün 05 Haziran 2026 (8) içerik yüklenmiştir.