FilistinHaberlerOrtadoğu

Siyonist Lieberman’ın İbrahimi haremi ziyaret etmesi kınandı

Filistin Özerk Teşkilatı, Siyonist İsrail rejiminin istifa eden dışişleri bakanı Lieberman’ın İbrahimi haremi ziyaret etmesini kınadı.

Freansa haber ajansının bildirdiğine göre Filistin Özerk Yönetim Teşkilatı dün bir bildiri yayınlayarak eski İsrail dışişleri bakanı Avigdor Lieberman’ın Hz. İbrahim Halil camiini yaptığı ziyaretin kışkırtıcı amaçlı olduğunu bildirerek bu ziyareti kınadı.

Filistin Özerk Yönetim Teşkilatı sözcüsü Nur Udeh, Filistinliler açısından Lieberman’ın İbrahim el-Halil camiini ziyaretinin Filistinliler açısından kışkırtıcı olduğunu söyledi.

Öte yandan Filistin Ulusal girişim hareketi genel sekreteri Mustafa el-Bargusi de, bu Lieberman’ın bu girişimini kınayarak, Lieberman’ın kışkırtıcılıkta bulunarak, yeni bir çatışma ortamı yaratmak istediğini ve aşırı Siyonistleri Filistinlilere karşı saldırtmak istediğini söyledi.

Siyonist politikacı Avigdor Lieberman’ın El-Halil’e gerçekleştirdiği ziyaretin kentteki Kahana grubu Yahudilerden oluşan Siyonist gaspçılara destek amacı taşıdığı ve Filistinlilerden işgal edilen topraklar üzerine kurulan Yahudi mahallelerinin zamanla büyük bir yerleşkeye dönüştürüldüğü belirtildi.

El-Halil’in Eski Belde semtinde yaşayan Siyonist gaspçıların birinci derecede Siyonist işgal hükümetinin mali yardımlarla ve işgal altındaki topraklar dışında yaşayan Yahudilerin Siyonist gaspçı derneklerine gönderdiği yüklü paralarla geçimlerini sağladıkları ifade edildi.

Direniş Komiteleri sözcüsü Ebu Mücahid, Lieberman’ın El-Halil kentini ve İbrahim El-Halil Camii’ni ziyaretinin seçim propagandası ve provakatif amaçlı olduğunu, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların duygularını hiçe saydığını söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 04 Haziran 2026 (3) içerik yüklenmiştir.