FilistinHaberlerOrtadoğu

El-Lud kentinde işgal belediyesi Filistinli aileye ait evi yıktı

Filistinlileri sahip oldukları topraklardan söküp uzaklaştırmak için her yola başvuran Siyonist işgal güçleri göç etmeye zorlama politikasının bir parçası olarak Filistinlilere ait evlerin ve işyerlerinin yıkımına da devam ediyor.

1948’de işgal edilen Filistin topraklarının orta bölgesindeki El-Lud kentinde, Siyonist işgal belediyesine bağlı yıkım ekiplerinin Filistinli Ebu Zeyd ailesinin kent merkezindeki Ramat Eshkol mahallesinde bulunan evini ruhsatsız olduğu bahanesiyle yıktığı bildirildi.

Ebu Zeyd ailesinden edinilen bilgiye göre, sınır muhafızları, polisler ve özel kuvvetlerden oluşan işgal güçleri yıkım kararı verilen evi ve çevresindeki bölgeyi kuşatma altına alarak komşuların ve Filistinli vatandaşların eve yaklaşmasına izin vermedi.

El-Lud kentindeki Siyonist işgal belediyesinin dün akşam (27 Ocak Pazar) aileyi soğuktan ve sokakta kalmaktan koruyan küçük evlerini yıkma girişimi karşısında şaşırdıklarını belirten Ebu Zeyd ailesi, işgal belediyesine bağlı yıkım ekiplerinin evdeki eşyaları dışarıya fırlattığını ve evi tamamen yıktıklarını söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 18 Ekim 2026 (15) içerik yüklenmiştir.