HaberlerİranOrtadoğu

İran cumhurbaşkanı, İran ve Umman ilişkilerini sağlam olarak niteledi

İran Cumhurbaşkanı, İran ve Umman ilişkilerini sağlam olarak niteledi.

Cumhurbaşkanlığı Enformasyon Merkezinin bildirdiğine göre cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad dün Tahran’da Umman dışişleri bakanı Yusuf Bin Alevi’yi kabul ederek iki ülke arasındaki ilişkiler düzeyinin artmakta olduğunu belirterek, Tahran’ın ikili, bölgesel ve uluslar arası alanlarda kendi tüm kapasitesini kullanarak Maskat ile ilişkilerini geliştiremeye azimli olduğunu söyledi.

Bölge ve uluslar arası olaylara da temas eden Ahmedinejad, “Eğer tüm gelişmelerde adalet ve karşılıklı saygı ilkesine riayet olunacak olunursa tüm taraflar kârlı çıkacak ve İran İslam Cumhuriyeti mevcut süreçte insanlık yararına her türlü katkı ve yardımda bulunmaya hazırdır” dedi.

Umman dışişleri bakanı Yusuf Bin Alevi ise bu görüşmede Tahran-Maskat ilişkilerinin çok iyi bir düzeyde olduğunu belirterek, İran İslam Cumhuriyetinin sultacı güçlerce oluşturulan olumsuz ortam ve şartlar karşısındaki üstün direnişini takdir etti.

Başa dön tuşu
Bugün 18 Haziran 2026 (37) içerik yüklenmiştir.