FilistinHaberlerOrtadoğu

Filistinli milletvekili: Özerk Yönetim içindeki bir grup uzlaşıyı engellemek istiyor

Filistinli milletvekili Hüsni El-Burini, Filistin Özerk Yönetimi içinde bir grubun İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerini gözaltına alarak uzlaşı çabalarını baltalamak istediğini söyledi.

Quds Press Ajansı’na konuşan milletvekili El-Burini, uzlaşıdan her bahsedildiğinde ve Filistinli gruplar arasında yakınlaşma olduğunda Filistin Özerk Yönetimi içinde ve özellikle de güvenlik birimlerinde bir akımın başta Hamas olmak üzere İslami hareketlerin gençlerine yönelik operasyonlar gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

Gözaltıların uzlaşı konusunda samimi niyet olup olmadığıyla ilgili soru işaretlerine yol açtığını belirten El-Burini, Batı Yaka’daki güvenlik birimlerinin dizginlenmesini ve Filistin davasına hayır getirmeyen sorumsuz davranışlarına engel olunmasını istedi.

Hamas tarafından bugün (4 Şubat Pazartesi) yayınlanan bildiride, Batı Yaka güvenlik birimlerinin Nablus’ta eski esirlerden Vail El-Amudi’yi Genel İstihbarat birimine ifadeye çağrıldıktan birkaç saat sonra gözaltına aldığı belirtildi. Bildiride ayrıca, güvenlik birimlerinin eski esirlerden Bilal Avvad’ı da Avrata köyündeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı kaydedildi.

Başa dön tuşu
Bugün 05 Ekim 2026 (15) içerik yüklenmiştir.