
Filistin Meclisi Başkan Vekili Dr. Ahmed Bahr, Siyonist işgal devletinin başta milletvekilleri olmak üzere Filistinlileri haksız yere ve kanunsuz bir şekilde tutuklamaya devam ettiğini ve yapılanların uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu belirterek, uluslararası camiadan, Arap Birliği’nden ve İKÖ’den bu konudaki sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi.
Filistin Meclisi Başkan Vekili Dr. Bahr, Filistin Esir Günü dolayısıyla dün (17 Nisan Cuma) yazılı bir açıklama yaptı.
“Siyonist zindanlarda her türlü zulme maruz kalan, başta hasta, çocuk ve yaşlılar olmak üzere kahraman esirlerimizin hayatından Siyonist işgal devleti sorumludur”.
Uluslararası Kızılhaç Örgütü’ne Filistinli esirlere yaptığı zulme son vermesi için işgal devleti üzerinde baskı kurması çağrısında bulunan Dr. Bahr, Arap ve İslam ülkeleri parlamentolarından da esirlerle dayanışma için özel oturumlar düzenlemelerini ve 11 bin Filistinli esiri zindanlarında tutan işgal devletine karşı bir karar almaları için hükümetlerine baskı yapmalarını istedi.
Filistin halkına, Arap ve Müslüman halklara da seslenen Bahr, esirlerin özgürlüğe kavuşmaları için faaliyetlerine devam etmelerini, Şalit’i esir alan gruplardan da Filistinli esirler bırakılmadan Şalit’i serbest bırakmamalarını istedi.
Esirlere de seslenen Bahr şöyle dedi: “Ey gençliklerinin baharını Allah için feda edenler! Ey Mescid-i Aksa’yı savunanlar! Ey kanlarıyla izzet ve zaferin vergisini verenler! Allah yaptığınız fedakarlıktan dolayı mükafatınızı versin. Sizler onurumuzun sembolü ve başımızın tacısınız. Allah’a yemin olsun ki sizi asla unutmayacağız. Meclisteki kardeşlerinizle direniş cephesindeki kardeşleriniz sizin arkanızda, sizi destekliyorlar. Allah’a yemin olsun ki, siz özgürlüğe kavuşmadan rahat uyumayacağız”.
