
İran cumhurbaşkanı ofisi, bölgede baş gösteren İslami Uyanış dalgasının İran İslam İnkılâbından kaynaklandığını bildirdi.
İslam İnkılabının zafer yıl dönümü 10 şubat dolayısıyla bir bildiri yayınlayan cumhurbaşkanlığı ofisi, bugün baş gösteren uyanış ve kıyam dalgasının tüm dünyayı sardığını ve bu hareketin İslam inkılabından kaynaklandığını bildirdi.
Bu bildiride İslam İnkılabı’nın 34. zafer yıl dönümü İran halkına tebrik edilerek, “Uzun yıllar fedakarlık, çaba ve mücadele ardından İran İslam Cumhuriyeti kurucusu rahmetli İmam Humeyni’nin liderliğinde zafere eren İslam İnkılabı, ilahi mucizelerden olup, insani azamet ve kerameti simgelemektedir” ifadesine yer verilmiştir.
Bu bildirinin bir başka bölümünde ise şöyle deniliyor: İslam İnkılabından etkilenen düzen bugün azamet ve onurun zirvesine çıkmış bulunmaktadır, düşmanların tüm baskı ve komplolarına rağmen İslam İnkılabı liderinin üstün öneri ve yol göstericiliğiyle kalkınma yolunu kararlılıkla kat etmektedir”.
