Bu toplantı son Küba’sız toplantı olsun

Ekvador Cumhurbaşkanı Korea, Trinidad ve Tobago’da düzenlenen Amerikalı ülkeler zirve toplantısının kapanışında, “Bu toplantı, Kübasız katıldığımız son toplantı olsun” diye vurguladı.
Ekvador Cumhurbaşkanı Rafael Korea önceki gün, Amerikalı ülkeler 5. zirve toplantısının kapanışında, daha sonraki oturumlarında Küba’nın da katılması gerektiğinin altını çizerken, ABD’nin Küba’ya karşı uyguladığı yaptırımları hala sürdürmesini kınadı.
Küba aleyhindeki yaptırımların kaldırılmasının, ABD Cumhurbaşkanının bu yönde bir siyasi irade göstermesine bağlı olduğunu da vurgulayan Korea bu konuda, “Bakalım Barack Obama, karşısındaki tüm muhalif güçlere karşı savaş açabilecek mi?”şeklinde bir ifade kullandı.
Ekvador Cumhurbaşkanı yaptığı konuşmasını devamında, ABD Başkanı Obama’nın ülkesinin, Latin Amerika ülkeleriyle daha iyi ilişkiler içerisinde olmak istediğini belirttiğini de hatırlatarak, “İşte bu, bölgesel münasebetlerde, yeni bir asrın başlangıç noktası olabilir” diye vurguladı.
