FilistinHaberlerLübnanOrtadoğu

Gazze ilk kez düzenlenecek Filistin yaz oyunlarına ev sahipliği yapacak

Filistin Gençlik, Spor ve Kültür Bakanı Muhammed El-Medhun, önümüzdeki yaz Gazze’de Filistin toprakları dahilinde ve haricinde yaşayan tüm Filistinlilerin katılabileceği bir yaz oyunları düzenlemeye hazırlandıklarını söyledi.

Lübnan’ı ziyaret etmekte olan El-Medhun, Filistin Gençlik ve Spor Müessesesi, El-İsra İzcilik ve Filistin mülteci kamplarındaki gençlik ve spor yetkilileriyle buluştu. El-Medhun, Filistin mülteci kamplarında incelemelerde bulunmak ve Lübnanlı yetkililerle bir dizi görüşme yapmak üzere dün (17 Şubat Pazar) Lübnan’a gitmişti.

Filistin Hükümeti’nin ve Filistin Gençlik, Spor ve Kültür Bakanlığı’nın başta Lübnan’daki kamplarda ikamet edenler olmak üzere Filistin toprakları dışında yaşayan Filistinli gençlerin sıkıntılarını hafifletmek için çalıştığını ifade eden El-Medhun, ayrıca mülteci kamplarındaki sportif faaliyetlerin seviyesinin yükselmesi için de gayret sarf ettiklerini bildirdi.

Bakan Muhammed El-Medhun, Lübnan’ı ziyaretinin ilk günü gerçekleşen görüşmede Filistinli yetkililerden mülteci kamplarındaki hayat ve sportif faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Lübnan’daki Filistin Gençlik ve Spor Müessesesi Müdürü Halil El-Ali, El-Medhun’a gençlik ve spor faaliyetlerinin karşı karşıya olduğu sorunları anlattı.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.