AsyaHaberler

Pakistan başbakanı kapsamlı operasyon talimatı verdi

Pakistan Başbakanı Eşref, halka yönelik saldırının faillerinin bulunması için kapsamlı operasyon talimatı verdi

Pakistan’da Cumartesi günü Hazaraları hedef alan 89 kişinin hayatını kaybettiği bombalı eylem için saldırının gerçekleştiği Ketta ve ülke genelinde protestolar sürerken, Başbakan Raca Pervez Eşref, saldırının sorumlularının bulunması için geniş kapsamlı operasyon talimatı verdi.

Başbakan Eşref yaptığı açıklamada, Belucistan eyaletinin başkenti Ketta’da bozulan kamu düzeninin yeniden sağlanması ve kentte huzurun tesis edilmesi için geniş kapsamlı operasyon yetkisi verdiğini söyledi.

Amaçlarının vatandaşlarının güvenliğini tehdit edici örgüt ve terör yapılanmalarını ortadan kaldırmak olduğunu belirten Başbakan Eşref, teröristlerin hükümeti ve herhangi bir Pakistan vatandaşını esir almasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Öte yandan Pakistan Yüksek Mahkemesi kanlı saldırı hakkında resen soruşturma başlattı.
Mahkeme Başkanı İftihar Çödri, federal ve eyalet hükümetlerinin görevlerini yerine getirmediklerini belirterek çok yönlü soruşturma başlattıklarını duyurdu.

Yüksek Mahkeme Başkanı Çödri, saldırıda ihmali bulunan güvenlik ve istihbarat teşkilatlarını sorgulayacaklarını kaydetti.

89 kişinin öldüğü, 170’ten fazla kişinin yaralandığı saldırının sorumluluğunu Leşker-i Cengavi örgütü üstlenmişti.

Başa dön tuşu
Bugün 05 Haziran 2026 (13) içerik yüklenmiştir.