
Gazze Şeridi’nde, Batı Yaka’da ve 1948’de işgal edilen Filistin topraklarında işgal zindanlarında açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli esirlere destek faaliyetleri devam ederken, Filistinliler bugün Nablus’ta esirlere destek amacıyla farklı bir etkinliğe imza attı.
Filistinli gençler, açlık grevindeki Filistinli esirlere destek ve esir Arafat Ceradat’ın cezaevinde maruz kaldığı ağır işkenceler sonucu hayatını kaybetmesini protesto amacıyla kanlarıyla esirlere destek mesajı yazdı.
Onlarca Filistinli beyaz bir afişin üzerine kanlarıyla yazdıkları mesajlarda işgal zindanlarında yatan Filistinli esirlere ve özellikle de açlık grevi eylemini sürdürenlere desteklerini dile getirdi.
İsrail’in esirlere yönelik zalim politikaları karşısında Arap ülkelerinin ve uluslararası toplumun sessizliğini de eleştiren Filistinliler, işgal yönetiminin esirlere yönelik savaş suçu derecesine ulaşan ihlallerini kınayan pankartlar taşıdı.
Kent merkezindeki kavşakta ellerindeki pankartlarla ve kanlarıyla yazdıkları mesajlarla dolaşan Filistinli gençler, esirlere destek sloganları attı ve ABD Başkanı Barack Obama’nın bölgeye yapacağı ziyareti eleştirdi.
Filistinli gençler esirler davasının üçüncü intifadanın yakıtı olacağını söyledi.
