HaberlerİranOrtadoğu

Fordo tesisleri nükleer faaliyetini sürdürecektir

Russia Today sitesi, 5+1 grubu Almatı müzakerelerinde İran’dan Fordo tesislerinde bazı faaliyetlerini durdurmasını istediğini, ama tesislerin kapatılmasına hacet olmadığını yazdı.

İran ile 5+1 gruba arasında Almatı’da sona eren nükleer müzakereler hakkında bir rapor yayınlayan Russia Today, müzakerelerin iyi bir başlangıç sayıldığını, fakat uzmanlar Amerika İran’a dayattığı ağır yaptırımları şimdilik değiştirmeyeceğini, çünkü yaptırımlar Amerika’da yasa haline getirildiğini belirttiğini yazdı.

Russia Today, Almatı’da İran’a önerilen teklif, Fordo nükleer tesislerinde bazı faaliyetlerin durdurulmasına yönelik olduğunu, ancak bunun için Fordo’nun kapatılması gerekmediğini, İran’dan ayrıca %20 düzeyinde zenginleştirme konusunda belli bir tavana uyması istendiğini kaydetti.

Russia Today, Almatı müzakereleri süper güçlerle İran arasında uzun süren müzakerelerde bir dönüm noktası olabileceğini vurguladı.

Başa dön tuşu
Bugün 13 Ağustos 2026 (46) içerik yüklenmiştir.