AsyaHaberlerİranOrtadoğu

İran İslami Şura Meclisi, Pakistan’daki halk katliamlarını kınadı

İran İslami Şura Meclisi Ulusal Milli ve Dış Siyaset komisyonu, Pakistan’da halk katliamının devam etmesinin, Müslümanlar arasında tefrika çıkarmak hedefiyle İslam düşmanlarının uyguladıkları komplonun bir parçası olduğunu bildirdi.

İslami Şura Meclisi Haber ajansının bildirdiğine göre İran İslami Şura Meclisi Ulusal Milli ve Dış Siyaset komisyonu dün bir bildiri yayınlayarak Pakistan’da Müslümanların katliam edilmelerini kınadı ve Pakistanlı müslümanların katliamının devam etmesinin, Şii ve Sünni Müslümanlar arasında tefrika çıkarılması ve İran-Pakistan gaz boru hattı projesinin engellenmesi amacıyla İslam ve Kur’an düşmanlarının komplosunun derinliğini gösterdiğini bildirdi.

İran İslami şura Meclisi Ulusal Milli ve Dış Siyaset komisyonu bildirisinde şöyle deniliyor: Bu komisyon da, İslam uleması, dini merciiler ve İslami ilim merkezleriyle birlikte, Pakistanlı müslümanlar aleyhindeki son cinayetleri sert bir şekilde kınamakta ve Pakistan hükümetinden bu gibi cinayetlere engel olarak sorumlularını cezalandırmasını istemektedir.

Bildirinin bir başka bölümünde ise, Pakistanlı din alimlerinden gerekli fetva ve bildiriler yayınlayarak Amerika ve İngiltere komplosunun Müslümanlar arasında hayata geçirilmesine izin vermemeleri istenmiştir.

Geçen hafta Pazar günü Karaçi şehrinin Abbas Tavn bölgesinde vuku bulan patlamada Pakistanlı müslümanlardan yüzlercesi hayatını kaybetmiş veya yaralanmıştı.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (51) içerik yüklenmiştir.