HaberlerİranOrtadoğu

İran uçakları yüzde yüz güvenlidir

İran İslam Cumhuriyeti Havacılık Kurumu Başkanı ve Ulaştırma Bakan Yardımcısı Hüseyin Hanleri, hava filosundaki tüm yolcu uçaklarının yüzde yüzlük tüm güvenlik gerekliliklerini sağladığını belirtti.

2008 yılında havayolları aracılığıyla yolcu taşımada yüzde 28’lik bir artış yaşandığına işaret eden Hanleri, bunun da aktif uçakların güvenlik açısından çok güçlü konumda olduğunu ve bu yüzden talebin arttığını gösterdiğini belirtti.

Batı’nın havacılık alanında İran’a yönelik yaptırımlarının etkisiz olduğunu vurgulayan Başkan, bu tür baskılar ve yaptırımların hava taşımacılığında olumsuz bir etkisi olmadığı gibi olumlu etkilerinin de olduğunu sözlerine ekledi.

Hanleri “devrim başında bir havayolu şirketi vardı şimdi ise 13 havayolu şirketi ve iki yük taşıma şirketine sahibiz. Yolcu uçağı sayısı da 180 adete ulaşıyor. Geçen üç yılda da her hangi bir uçak kazası yaşanmadı ve bu da uçakların yüzde yüz güvenli olduğunu gösteriyor” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 09 Haziran 2026 (25) içerik yüklenmiştir.