FilistinHaberlerOrtadoğu

İşgale meşruluk kazandıracak hiç bir anlaşmayı imzalamayacağız

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın parlamentodaki temsilcisi Değişim ve Islah Grubunun sözcüsü Dr. Salah el-Berdevil, önümüzdeki Pazar günü Mısır’ın başkenti Kahire’de başlayacak Filistin içi diyalog görüşmelerinin 5. turunun yaşanan krizi aşmayı, Filistin saflarını birleştirmeyi ve en az zararla iç bölünmeyi sona erdirmeyi hedeflediğini belirtti.

Berdevil, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Anlaşmaya varmak için çok açık planlar yok. Hamas hareketi hiçbir zaman işgal devletine meşruluk sıfatı verecek bir anlaşmaya imza atmayacaktır. Filistin içi görüşmelerin başarısı ise, Amerika’nın elini çekmesine bağlıdır. Fetih hareketi de diyaloğun başarısını istiyor ve bu hususta olumlu niyetler de taşıyor. Fakat tam anlaşmaya varacağımız zaman Amerika’nın Ortadoğu Dörtlüsü’nün şartlarını dayattığını ve bunun için baskı yaptığını görüyoruz” dedi.

Hamas’ın, Avrupa ülkelerinin harekete yönelik tavırlarını değiştirmeleri için yeni Amerika yönetiminin tavrına umut bağlayıp bağlamadıklarının sorulması üzerine Berdevil şöyle konuştu: “Amerika’ya umut bağlayanlar, Batı Yaka’daki ırkçı ayırım duvarı arkasında parçalanmayı kabul edenlerdir. Hamas Amerika yönetiminden kendisine yönelik olumlu bir tavır değişikliği beklemiyor. Hatta biz, şu anda Washington’un bazı güçlerin baskısı altında olduğuna inanıyoruz.”

Başa dön tuşu
Bugün 11 Haziran 2026 (53) içerik yüklenmiştir.