FilistinHaberlerOrtadoğu

Gayri meşru hükümet samimiyetsizliğin göstergesidir

Filistin Meclisi, Selam Feyyad’ın Ramallah’ta yeni bir hükümet kurup dün akşam da (19 Mayıs Salı) başkanlığı bitmiş olan Mahmut Abbas’ın önünde (yasal olmayan) yemin etmesini şiddetle kınadığını belirtti.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Filistin Meclis Başkan Vekili Dr. Ahmed Bahr, Başkanlık süresi bitmiş olan birinin emriyle oluşturulan Feyyad hükümetinin meşru bir hükümet olmadığını belirterek, “Güvenoyu alması için Filistin Meclisine arz edilmeyen bir hükümetin kurulması, Kahire’de devam eden Filistin içi diyalog görüşmelerine karşı Fetih’in iyi niyet beslemediğini gösteriyor” şeklinde konuştu.

Bahr, Ramallah’taki başkanlık sarayında kurulan yeni hükümeti boykot ederken, diğer Filistinli gruplardan da bu hükümete katılmamalarını istedi.

Filistin içi bölünmeyi sona erdirmek için Mısır gözetiminde Kahire’de görüşmeler devam ederken ve görüşmelerin ana ihtilaflı dosyalarından biri olan ulusal uzlaşı hükümetinin kurulması tartışılırken, hiçbir şey yokmuş gibi Abbas’ın Feyyad’ı yeni bir hükümet kurmakla görevlendirmesi Ramallah takımının kime hizmet ettiğinin açık belgesidir.

Başa dön tuşu
Bugün 09 Haziran 2026 (29) içerik yüklenmiştir.