AvrupaFilistinHaberlerOrtadoğu

Rusya dışişleri bakanı, Halid Meşal ile görüştü

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal başkanlığındaki Hamas heyeti, 23 Mayıs Cumartesi akşamı Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü.

Görüşmede Filistin’deki son gelişmeler, diyalog görüşmelerinde gelinen nokta, Gazze’nin yeniden imarı, ambargonun kaldırılması, Arap-“İsrail” çekişmesinde son durum ile uluslararası ve bölgesel sorunların ele alındığı bildirildi.

Görüşmeyle ilgili Hamas Hareketi Basın Bürosu tarafından yayınlanan açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı’nın Hamas ile diyaloğun önemine dikkat çekerek Filistin halkının çoğunluğunu temsil eden Hamas ile ilişki kuran Rusya’nın bu kararında ne kadar haklı olduğunun görüldüğünü söylediği bildirildi.

Ülkesinin Filistin içi diyalog görüşmelerini desteklediğini belirten Lavrov, Moskova’da yapılacak Uluslararası Ortadoğu Konferansı’na Filistin’in birlik ve bütünlük içinde tek bir heyetle katılmasını ümit ettiğini ifade etti.

Yahudi yerleşkeleri yapımının durdurulması için Siyonist işgal devletine Rus Hükümeti olarak baskı yapma sözü veren Lavrov, Gazze’ye uygulanan ambargonun kaldırılmasını da talep etti.

Rusya’nın Hamas ile ilişkilerinden ve Filistin davasına yaklaşımından duydukları memnuniyeti dile getiren Hamas Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal ise, diyalog görüşmelerinin önünde iki engel olduğunu söyleyerek, bu engelleri dışarının öne sürdüğü şartlar ve bazılarının Batı Yaka’da tek başına hareket ederek Gazze’ye müdahale etmek istemesi olarak ifade etti.

Görüşmeye Hamas Siyasi Birim Başkan Yardımcısı Dr. Musa Ebu Merzuk, Siyasi Birim üyeleri Dr. Mahmud Ez-Zehhar ve Sami Hatır ile Rusya heyeti ve Rusya’nın Şam Büyükelçisinin katıldığı bildirildi.

Başa dön tuşu
Bugün 05 Haziran 2026 (8) içerik yüklenmiştir.