AfrikaHaberlerİranOrtadoğu

Mısır Turizm Bakanı: İran uçak seferlerine karşı çıkanlarla müzakere edeceğiz

Mısır’ın Turizm Bakanı Huşam Zazu, İran’dan Mısır’a düzenlenen uçak seferlerinin durdurulmasının sebebini, bu seferlere karşı çıkanlarla müzakere etme şeklinde açıkladı.

İran’dan Mısır’a turist taşıyan uçak seferlerinin durdurulması hakkında bir açıklama yapan Zazu, kararın Mısırlı selefilerin itirazlarını bertaraf etmek ve iki ülke ilişkilerinde yakınlık sağlamak amacı ile alındığını belirtti.

Zazu, kendisi Turizm Bakanı olarak başta selefiler olmak üzere bu seferlere karşı çıkan siyasi grup ve partilerle müzakere edebileceğini ifade etti.

Mısır’da radikal selefi örgütler, İran Mısır’da Şii mezhebini yaygınlaştırmaya çalıştığı iddiası ile İran ve Mısır arasında doğrudan uçak seferlerine karşı çıkıyor.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (27) içerik yüklenmiştir.