HaberlerİranOrtadoğu

Suriye’de şiddeti destekleyenlerin sonu kötüdür

İran dışişleri bakanı yardımcısı, bölgede bazı ülkelerin Suriye’de güvensizlik ve kaosu desteklemelerinin sonu kötü ve telafisi imkansız olduğunu belirtti.

İran dışişleri bakanı yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tahran’ı ziyaret eden Türkiye dışişleri bakanlığı sözcüsü Zeki Levent Gümrükçü ile görüşmesinde bölgede bazı ülkelerin Suriye’de güvensizlik ve kaosu desteklemelerinin sonu kötü ve telafisi imkansız olduğunu belirtti.

İran bölge ülkelerinin güvenliğini kendi güvenliği şeklinde telakki ettiğini belirten Emir Abdullahiyan, bazı ülkelerin Suriye’de güvenliği bozmaları çok kaygı verici olduğunu kaydetti.

Emir Abdullahiyan, bölgede bazı ülkelerin başta Amerika ve siyonist İsrail olmak üzere Batı’nın desteği ile Suriye krizini komşu ülkelere sıçratma gayretinde olduğunu, Suriye krizi ise siyasi yollardan çözümlenmesi gerektiğini, İran İslam Cumhuriyeti ise bu süreci güçlendirecek her türlü girişimi desteklediğini vurguladı.

Bahreyn halkının yaşadığı durumdan duyduğu esefi dile getiren Emir Abdullahiyan, bazı ülkeleri ayrımcı yaklaşımı Halife rejimini kendi halkını bastırma ve yok etme politikasını sürdürmesine sebebiyet veridğini ifade etti.

İran ve Türkiye ilişkilerinin stratejik önemine de vurgu yapan Emir Abdullahiyan, ikili ilişkilerin tüm alanlarda gelişmesi için bütün kapasiteleri kullanmak gerektiğini vurguladı.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Haziran 2026 (22) içerik yüklenmiştir.