DünyaHaberlerLübnanOrtadoğu

Haccın tatil edilmesi caiz değildir

Lübnan din adamlarından Allame Seyyid Muhammed Hüseyin Fadlullah, hac mevsiminde hacılar arasında domuz gribinin yayılma riskinden dolayı yaptığı açıklamada; her ne sebep ve bahaneyle olursa olsun hac farizasının tatil edilmesi caiz değildir, dedi.

Allame Seyyid Muhammed Hüseyin Fadlullah, Lübnan sağlık bakanlığının verileri ışığında bu yılki hac farizasının domuz gribinin yayılma ihtimalinden ve bununda bir insani faciaya dönüşebileceği riskinden dolayı yöneltilen soruya verdiği cevapta şunları söyledi: insan sağlığı İslam dininin asıl hedeflerinden ve üzerinde titizlikle durduğu konulardan biridir, bundan dolayı İslam hiçbir şekilde insan sağlığını riske atacak şeylere izin vermez.

Hac büyük bir ilahi vaciptir ve Müslümanların vahdet ve izzetinin sembollerinden biridir. Hac ibadetinin hac mevsiminde her ne bahaneyle olursa olsun tatil edilmesi doğru değildir.

Hac işlerinden sorumlu her ülkenin devlet bakanları ve yetkilileri ile ev sahibi ülke yetkilileri hacıların bu hastalığa yakalanmamaları için yapılması gereken bütün gayretleri göstermeleri gerekmektedir.

Her ülke yetkilisi hacı adaylarına bu hastalığın yayılma nedenleri ve yayılmasını kolaylaştıran etkenler hakkında eğitim vermek zorundalar, dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 28 Eylül 2026 (22) içerik yüklenmiştir.