HaberlerİranOrtadoğu

İran cumhurbaşkanı Ahmedinejad: Türkiye tehlikededir

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın Dünya Kudüs Günü’nde yaptığı konuşma bütün dünyada olduğu gibi, Türkiye medyasında da geniş yer aldı.

Ahmedinejad’ın konuşmasında Türkiye’yle ilgili sözleri Milliyet Gazetesi’nde yer aldı. Gazete haberi şöyle verdi:

“İran’ın başkenti Tahran’da ‘Dünya Kudüs Günü’ etkinlikleri kapsamında konuşan Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Türkiye’nin tehlikede olduğunu söyledi.

Tahran Üniversitesi bahçesinde cuma namazı öncesi konuşan Ahmedinejad, emperyalist ülkelerin bölgedeki bazı ülkeler için planlar hazırladığını ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bu ülkelerin tehlikede olduğunu ileri sürdü. Ahmedinejad, “Türkiye tehlikededir. Irak, Ürdün, Suudi Arabistan, Körfez ve Kuzey Afrika ülkeleri tehlikededir. Emperyalistlerin tüm bu ülkeler için planları var” dedi.

Bölge devletlerinden Batılılara güvenmemelerini isteyen Ahmedinejad, bu güçlerin vefasız olduğunu bölge ülkelerini kullandıktan sonra kullanmış bir mendil gibi kenara atacaklarını ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı, dünyadaki bazı mikropların Siyonistler tarafından üretildiğini de öne sürdü.

Siyonistlerin dünyadaki bazı ilaç merkezlerinin kontrolünü elde tutarak mikrop ürettiğini ileri süren Ahmedinejad, “Ürettikleri mikropları, pahalı ilaçlar satmak ve muhaliflerine darbe indirmek için yaymaktalar. Hangi hayvan buna yapar da bunlar bunu yapıyorlar?!” diye konuştu.

Bölgede silahlı çatışmalarda yer alan radikal İslamcı guruplar ve intihar eylemcilerine yüklenen Ahmedinejad, “Bir avuç aptalı bulmuşlar, onlara ‘bu düğmeye basarsan yüzlerce hurinin koynuna düşeceksin, peygamberle birlikte namaz kılacaksın’ diyorlar. Kadınların ve çocukların başını kesen, şehirleri ve köyleri yıkan bu gruplar, aslında Siyonistlerin kullandığı zavallı maşalardır ve bu zavallıların sadece görünümleri Müslüman’dır. Bunlar sadece Müslümanları öldürür, nedense, hiç Siyonistleri öldürmez, onlara karşı hiç cihat ilan etmezler” dedi.”

Başa dön tuşu
Bugün 17 Haziran 2026 (29) içerik yüklenmiştir.