AsyaHaberlerİranOrtadoğu

İran ve Tacikistan arasındaki ortak kültürel projelere vurgu yapıldı

İran ve Tacikistan Cumhurbaşkanları iki ülkelerin ortak kültürel projeleri hayata geçirmeye vurgu yaptı.

Şanghay İşbirliği Kurumu liderler zirvesine katılmak üzere Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bulunan Cumhurbaşkanı Ruhani, zirvenin kulisinde Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ile bir araya geldi.

Görüşmede Rahman İran, Tacikistan ve Afganistan’ın ortak dili, tarihi ve kültürel değerlerine temas ederek, ikili ve üçlü işbirliğinin geliştirilmesine vurgu yaptı.

Ruhani ise İran İslam Cumhuriyeti’nin Tacikistan ile özellikle santral, baraj, demiryolu, elektrik dağıtım şebekeleri gibi altyapı alanlarında işbirliği yaptığını belirterek, Tahran yönetimi Duşanba ile ilişkilerini daha aktif hale getirmeye hazır olduklarını ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 14 Haziran 2026 (25) içerik yüklenmiştir.