FilistinHaberlerOrtadoğu

Korsan İsrail, 24 Eylül 2013 günü sabahı biri gazeteci 8 Filistinliyi gözaltına aldı

İşgal güçleri bugün (24 Eylül Salı) sabah erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlar sırasında aralarında Kudüslü bir gazetecinin de bulunduğu sekiz Filistinliyi gözaltına aldı.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal polisinin bu sabah erken saatlerde müessesenin basın bölümü müdürü gazeteci Mahmud Ebu’l-Atâ’yı Mescid-i Aksa’nın içinde gözaltına aldığını ve sorguya çekmek üzere El-Meskubiyye Polis Merkezi’ne götürdüğünü açıkladı.

İşgal güçleri, El-Halil kentinde de Eski Belde semti sakinlerinden 22 yaşındaki Kamil Salih Şahin isimli Filistinli genci gözaltına aldı.

İşgal güçleri ayrıca Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerinde düzenlediği baskınlar sırasında altı Filistinlinin daha gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınanlardan ikisinin Nablus yakınlarındaki Deir İstiya beldesinden ve dördünün de Ramallah’ın kuzeyindeki Abud beldesinden olduğu ifade edildi.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (63) içerik yüklenmiştir.